RAM سرور HP
معرفی انواع Ram سرور HP
RAM سرور HP : در این مطلب به معرفی انواع Ram سرور HP و پیشنهاد استفاده چه نوع Ram برای چه کاربردی سازمانی یا تجاری می پردازیم.
اغلب چیزی که مردم از آن چشم پوشی میکنند درک حافظه Ram رایانه و انواع رم های سرور HPE است. در عوض تمرکز و حساسیت افراد در انتخاب مشخصات حافظه رم سرور مجازی خود بیشتر بر روی مواردی مانند مشخصات پردازنده و مشخصات هارد دیسک است.
درک اینکه گزینههای مختلفی برای انتخاب حافظه رم برای رایانه و سرور مجازی شما وجود دارد میتواند سخت باشد، اما یک بخش اساسی برای اطمینان از داشتن یک سیستم با عملکرد بالا و بادوام خواهد بود.
حافظه Ram سرور چیست؟
حافظه Ram را میتوان با مقدار فضای ذخیره سازی موجود در دستگاه اشتباه گرفت، که این یک باور غلط رایج است. افزایش ظرفیت ذخیره سازی یک سرور عملکرد کلی را بهبود نمیبخشد، اما به راحتی امکان ذخیره اطلاعات بیشتر را فراهم میکند.
در عوض، حافظه RAM سرور HP اجازه میدهد تا سرور اطلاعاتی را که از طریق حافظه توسط دستگاه قابل دسترسی است، بنویسد و بخواند. هر چه حافظه بیشتر باشد، موارد و اقدامات بیشتری توسط سرور قابل خواندن، نوشتن و اجرا هستند. فروش سرور HPE
مموری سرور (Memory) در مقابل حافظهی ذخیره سازی سرور (Storage Server memory) ممکن است با مقدار حافظهی ذخیره سازی موجود در یک دستگاه اشتباه گرفته شود، که البته این یک اشتباه رایج است.
افزایش ظرفیت ذخیرهسازی سرور عملکرد سراسری را بهبود نمیبخشد، اما به سادگی امکان ذخیره سازی داده های بیشتری را فراهم میکند. در عوض، مموری سرور اجازه میدهد که اطلاعات نوشتنی و خواندنی از حافظه ذخیرهسازی (storage) به وسیلهی دستگاه قابل دسترسی باشند. هر چه مموری بیشتر باشد، آیتم ها و اعمال بیشتری میتوانند توسط سرور خوانده، نوشته و اجرا شوند.
مموری سرور HP را مانند حافظهی کوتاه مدت افراد و حافظه سرور HP را به عنوان حافظهی بلند مدت افراد در نظر بگیرید. حافظهی کوتاه مدت بر روی کار فعلی که در حال انجام است تمرکز دارد و این نوع حافظه بر مبنای تعداد کارهایی که میتوانند در یک زمان اجرا شوند، دچار محدودیت است. RAM مخفف random access memory، به معنی حافظهی دسترسی تصادفی، توسط یک سرور برای ذخیره سازی دادههایی که میتوانند توسط CPU (پردازندهی مرکزی) به سرعت در دسترس قرار بگیرند ی و خوانده و نوشته شوند، استفاده میشود.
در واقع این نوع حافظه یک فضای کاری موقتی است که دستورات در آن دستورات میتوانند به موازات پردازش دادهها اجرا شوند. زمانی که یک کاربر در حال اجرای کارهایی مانند دسترسی به یک برنامه یا مرور کردن یک صفحهی وب بر روی یک سرور است، RAM این اعمال را اجرا میکند. این اصطلاح اغلب برای اشاره به مموری یک کامپیوتر یا سرور استفاده میشود.
رم مموریها (RAM Memory) میتوانند در دستهبندی فرار یا موقت در مقابل غیر فرار قرار بگیرند که به قدرتی برای نگهداری دادهها نیاز دارند؛ اما چون مموریهای فرار قدرت کمی در این رابطه دارند داده ها نیز سریع و بلافاصله از دست میروند. مموری غیر فرار یا NVM مخفف عبارت Non-volatile memory در نقطهی مقابل قرار دارد به طوری که حتی میتواند پس از خاموش کردن و روشن کردن دوبارهی سیستم به دادههای ذخیره شده دسترسی داشته باشند.
هنگامی که مموری های فرار در دستگاههای محاسباتی به عنوان حافظهی اصلی مورد استفاده قرار میگیرد عملیتر است و البته شامل دو نوع پویا و ایستا میشود. در حالی که حافظهی رم پویا یا DRAM (مخفف عبارت dynamic RAM) از نقطهنظر قیمت محبوبتر است، حافظهی رم ایستا یا SRAM (مخفف عبارت static RAM) با سرعت بالاتری فعالیت میکند، زیرا به بر خلاف DRAM به تازهسازیهای الکتریکی نیازی ندارد؛ با این حال ارزش مالی بیشتری نیز به همراه دارد.
NVM به صورت رایج برای اپلیکیشنهای ذخیرهسازی ثانویه یا حافظهی طولانیمدت استفاده میشوند. DDR4 مخفف عبارت double data rate 4th نوعی از حافظهی رم پویا یا DRAM است که با توجه به نیازمندیهای برق کم آن و نیز سرعت بالای انتقال میزان دادهها، امروزه به صورت گسترده در تکنولوژی پیشرفتهی مموری سرور به کار میرود.
در صنعت، اندازهی رم به صورت رایج بر حسب گیگابایت اندازهگیری میشود که در مقیاس ترابایت نیز در دسترس است، در حالی که سرعت یا زمان دسترسی بر حسب مگاهرتز (MHz) اندازهگیری میشود. مموری سرورهای امروزی به صورت رایج بر حسب نرخ انتقال داده یا پهنای باندشان طبقهبندی میشوند که عموما بهصورت میلیونها انتقال بر ثانیه (MT/s) اندازهگیری میشوند.
یک نوع رایج رم که امروزه استفاده میشود DIMM مخفف عبارت dual inline memory module است که عموما در طبقهبندیهای ۱۰۶۶ MT/s، ۱۳۳۳ MT/s، ۱۶۰۰ MT/s یا ۱۸۶۶ MT/s ارائه میشود. DIMMهای با عملکرد بالا میتوانند به نرخ ۲۱۳۳ و حتی ۲۴۰۰ MT/s نیز دست پیدا کنند.
تفاوت RAM سرور HP با رم دسکتاپ:
RAM سرور HP با رم دسکتاپ تفاوت هایی دارد به همین دلیل نمی توان از رم دسکتاپ برای سرورها استفاده کرد. حال به برخی از این تفاوت ها می پردازیم:
ـ معماری حافظه سرور قابلیتی بهنام تشخیص خطا یا ECC دارد که در رم دسکتاپ وجود ندارد.
ـ پایداری و قابلیت اطمینان در رم سرور ها
ـ بالاتر بودن سرعت رم سرورها و قابلیت کنترل خطا
انواع رم سرور HPE
رم سرور HPE از تنوع بالایی برخوردار است. به طور کلی، 4 نوع رم سرور در بازار وجود دارد که هر نوع آن باید به منبع تغذیه اتصال داشته باشد. DRAM، SRAM ، SDRAM و DDR DRAM از انواع رم سرور HPE هستند.
در صورتی که در انرژی قطع شود و یا منبع تغذیه از کار بیافتد، نمیتوان انتظار داشت که اطلاعات و دادهها در رم سرور ذخیره شده است. به بیانی سادهتر، رم سرور به انرژی الکتریکی وابسته است. در صورتی که انرژی الکتریکی از دست برود و یا قطع شود، دادههای رم از بین خواهند رفت.
۱. رم DDR2:
رم DDR2 را میتوان قدیمیترین نوع رمهای موجود در بازار دانست. این رمها در سال 2004 به جهان وارد شدند. چون سرعت بالایی دارند، هنوز هم به کار میروند. به طوری که رم DDR2 میتواند چهار نوع انتقال را در یک پالس از کلاک انجام دهد.
۲. رم DDR3:
رم DDR3 نسبت به رم قبلی، جدیدتر است. این رم در سال 2007 وارد جهان شد. به طور کلی، قابلیتهای زیادی که در رم DDR3 وجود دارد، توانسته است که جایگزین DDR2 شود.
۳. رم DDR4:
هر نوع ضعفی که در رم DDR3 وجود دارد، در رم DDR4 وجود ندارد. سرعت و زمان بندی این نوع رم از مزیتهای رقابتی آن محسوب میشود که در دو مورد قبل، مطرح نبودند.
سرور HPE اورجینال را از ما بخواهید.
از آن جایی که در لحظه پردازش داده ها در سرور عمدتا با حجم زیادی در حال اجرا است و برنامه های زیادی روی سیستم سرور اجرا می شوند و داده ها و اطلاعات وسیعی در حال ذخیره شدن روی سرور HPE هستند ، هیچ یک از خطا های ذکر شده در سیستم خانگی برای سرور قابل قبول نیستند.
اگر سرور هنگ کند یا از کار بیفتد مشکلات چشمگری پدید می آورد به خصوص اگر این اتفاق به دفعات متعدد در روز رخ دهد. با توجه به این که عمدتا سرور ها کاربران آنلاین زیادی دارند اگر این مشکلات به وجود آیند باعث اختلال و از کار افتادن فعالیت های یک اداره ، شرکت و یا سازمان می شوند.
بنابراین حافظه ی رم استفاده شده در سرور ها باید بسیار قابل اطمینان تر از حافظه ی رم استفاده شده در یک سیستم خانگی باشد.
انواع رم سرور اچ پی کدام است ؟
رم سرور اچ پی از تنوع بالایی برخوردار است. به طور کلی، 4 نوع رم سرور در بازار وجود دارد که هر نوع آن باید به منبع تغذیه اتصال داشته باشد. DRAM، SRAM ، SDRAM و DDR DRAM از انواع رم سرور هستند.
در صورتی که در انرژی قطع شود و یا منبع تغذیه از کار بیافتد، نمیتوان انتظار داشت که اطلاعات و دادهها در رم سرور ذخیره شده است. به بیانی سادهتر، رم سرور به انرژی الکتریکی وابسته است. در صورتی که انرژی الکتریکی از دست برود و یا قطع شود، دادههای رم از بین خواهند رفت.
Buffered vs. Unbuffered
هنگام خرید رم سرور HPE نسل 10 موردی که باید خیلی به آن توجه کنید این است که در معرفی انواع رم های سرور دو نوع حافظه اصلی وجود دارد: بدون بافر و بافر. بزرگترین تفاوت این دو در این است که حافظه بافر شامل یک لایه قدرت پردازشی برای ادامه کارها است.
در در هر یک از این گزینهها نکات مثبت و منفی وجود دارد، بنابراین بیایید در ادامه نگاهی به هر یک بیندازیم و بیشتر بررسی کنیم.
بافر (حافظه رجیستر شده) مقدار بیشتری از حافظه را در هر ماژول امکان پذیر میکند و میتواند ۴ بانک تراشه را به جای ۱ مورد استفاده کند.
حافظه بافر یک تراشه پردازشی است که اطلاعات را مستقیماً از CPU دریافت میکند که این مورد مزیت اصلی آن حساب میشود. سپس این تراشه بافر اطلاعات را برای پردازش توسط تراشههای دیگر موجود در حافظه میفرستد. این نوع حافظه به CPU اجازه میدهد تا اطلاعات را به جای ارسال به تراشههای موجود در RAM، به یک هدف ارسال کند. بنابراین با قرار دادن یک بافر، پردازنده مسیرهای کمتری برای ارسال اطلاعات دارد.
در سیستمهایی که از حافظه غیربافر استفاده میکنند، پردازنده مستقیماً با بانک های حافظه جداگانه ارتباط برقرار میکند، بنابراین پردازنده اطلاعات پردازش شده را به هر تراشه روی حافظه RAM میفرستد.
اگرچه این حالت به سیستم اجازه میدهد تا کمی قابل ارتقا و انعطاف پذیرتر باشد، اما همچنین به پردازش بیشتری نیاز دارد تا توسط پردازنده مصرف شود و بنابراین فضای کمتر و سرعت پایینتری برای انجام سایر کارهای پردازنده وجود دارد.
انواع مختلف حافظه بافر
حافظه رم بافر رجیستر شده دارای یک تراشه اضافی است که یک راه میانی در ارتباط بین پردازنده و تراشههای ماژول حافظه رم است. هر رم تعدادی تراشه بر روی خود دارد که هنگام برقراری ارتباط مستقیم با پردازنده مرکزی، سیگنالهای بیشتری میگیرد. تراشه بافر برای کاهش تعداد سیگنالهایی است که باید توسط CPU ارسال شود که در این حالت باعث کاهش بار پردازشی CPU میشود.
Fully Buffered Memory در اصل نسخه قدیمی حافظه رجیستر شده است.
Load Reduced Memory نسخه جدیدتری از حافظه بافر است. مزیت ماژولهای کاهش بار موضوعی است که بعضی اوقات اجازه نمیدهد تمام اسلاتهای DIMM با ماژولهای DDR4 پر شوند.
حافظه FB-DIMM و LRDIMM به گونهای طراحی شدهاند که تا حدی متفاوت از حافظه رجیستر شده بوده و در تمام بوردها با حافظه بافر رجیستر شده قابل تعویض نیست.
حافظههای Unbuffered و buffered میتوانند در انواع رم های سرور ECC نیز بیایند.
معرفی حافظه رم ECC و غیر ECC
انواع رم سرور hp می توانند ECC (کد تصحیح خطا) یا غیر ECC بوده و رجیستر شده یا غیربافر باشند. حافظه ECC دارای نرم افزاری است که خطاهایی را که میتوانند به حافظه فرار وارد شوند اصلاح میکند. صنایع مهم برای بیزینس خود که تحمل تغییرات داده را ندارند، به حافظه ECC متکی هستند.
حافظه ECC شامل بیتهای حافظه اضافی و کنترلکنندههای حافظه است که بیتهای اضافی را در یک تراشه اضافی روی ماژول کنترل میکند. حافظه رم ECC از بیتهای اضافی برای ذخیره کد ECC و همچنین نسخه رمزگذاری شده کد استفاده میکند. هنگام خواندن دادهها، سیستم هر دو مجموعه کد را با هم مقایسه میکند.
اگر کدی که خوانده شده با کد ذخیره شده مطابقت نداشته باشد، برای کشف و اصلاح خطا توسط بیتهای پارتیشن رمزگشایی میشود. جداول سندرم یک روش ریاضی برای شناسایی این خطاهای بیتی و سپس تصحیح آنها است.
از آنجا که بیشتر حافظههای رایانهها غیر ECC هستند، خطاها تقریباً یک بار در هر گیگابایت حافظه در هر ماه عملکرد بیوقفه رخ میدهند. و از آنجا که اکثر رایانههای شخصی به طور مداوم مانند سرور مجازی کار نمیکنند، احتمال خطا چندان زیاد نیست.
مزایا و معایب
در صنایعی مانند بخش مالی و جامعه علمی، حافظه ECC برای حفظ یکپارچگی دادهها ضروری است. همچنین بیشتر انواع رم های سرور از نوع حافظه ECC است. حافظه ECC میزان خرابیها را بیشتر کاهش میدهد، که در برنامههای سرور چند کاربره بسیار مهم است.
اگر سیستمی دارید که به یکپارچگی داده و حداکثر در دسترس بودن نیاز دارد، باید از حافظه رم ECC استفاده کنید.
به طور کلی، رم ECC گران تر بوده و در مقایسه با رم غیر ECC میتوان سرعت را کمی کاهش دهد. سایر اجزای موجود در سیستم مانند CPU و مادربرد نیز باید از رم ECC پشتیبانی کنند.
حافظه ECC
این حافظه معمولاً برای عملکرد بالاتر در محیط سطح مجموعه ضروری است، هرچند که به نظر میرسد با گذشت زمان این نوع از حافظهها نیز به کامپیوترهای سطح مصرف کننده و خانگی نیز برسند.
در این نوع تراشههای رم قادر به پر کردن هر قسمت گمشدهای هستند که در ترجمه دادهها گم میشوند، دقیقاً به همان روشی که تنظیماتی مانند یک آرایه RAID کار میکند، ECC نیز قادر است بیت اطلاعاتی که گم شده را شناسایی کند، و سپس دوباره آن را پر کرده تا فضای ذخیره سازی باثبات تری ایجاد شود.
انواع رم های سرور اچ پی که از نوع ECC بوده نسبت به حافظههای رم استاندارد پایدارتر و قابل اطمینان تر هستند، اما هنوز هم نمونههایی وجود دارد که چنین نیست. مطمئناً، شما همیشه در شرایطی قرار خواهید گرفت که اغلب مطمئنترین فناوری نیز زودتر از زمان خود خراب میشود، اما با تمام مواردی که مشاهده میکنید میزان استفاده از حافظه رم ECC در سرورها در مقایسه با حافظه رم استاندارد بیشتر و کاربردی تر است.
برخی از موارد منفی استفاده از حافظه رم ECC وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. انواع رم سرور HP که از فناوری ECC استفاده میکنند در مقایسه با حافظههای رم سنتی غیر ECC فقط بخاطر نقشی که در تصحیح خطا و بررسی تمام دادههای موجود در سیستم دارند کمی کندتر خواهند بود.
نکته منفی دیگری که درباره رم ECC باید در نظر گرفته شود هزینه بالاتر آن است. البته، همانطور که قبلاً اشاره شد، این رم با حافظه پایدارتری همراه خواهد بود و کمتر مستعد خرابی است، بنابراین شما باید تمام جوانب مثبت و منفی را بسنجید.
RDIMM و LRDIMM در رم سرور HP یعنی چه؟
اگر شما میخواهید اقدام به خرید رم سرور HP کنید. بهتر است اطلاعاتی در مورد انواع RDIMM و LRDIMM داشته باشید. به شکل خلاصه بگویم، اگر شما نیاز به ظرفیت بالا در پردازش به خصوص برای بانک داده و Big Data دارید و البته اگر سرور HPE شما قابلیت پشتیبانی از LRDIMM دارد. بهتر است این نوع رم سرور را تهیه کنید.
اگر سرورهای نسل 8 , 9 و 10 HPE Proliant را استفاده می کنید. میتوانید به خرید رم سرور HP از نوع LRDIMM اقدام کنید. شما با نصب این نوع در سرورهای HP DL380 G9 تا ٣ ترابایت و HP DL580 G9 تا ۶ ترابایت حافظه را میتوانید داشته باشید.
اگر بخواهم به صورت لیستی مزایای Load-Reduced DIMM) LRDIMM) را نسبت به (RDIMM (Registered DIMM عنوان کرده باشم به موارد زیر خواهیم رسید:
علاوه بر سیگنالهای کنترلی و آدرس، Data Line ها نیز بافر می شوند.
برای کاربرد در Big Data بهینه شده اند.
با کاهش لود، انرژی کمتری استفاده می شود و همچنین گرمای کمتری تولید می کند.
سرعت بیشتر به علت عدم استفاده از کنترلر برای هدایت سیگنالهای داده.
فرکانس، زمان تاخیر و توان عملیاتی بالاتر همچنین بهبود کارایی باس.
بهره مندی از مموری بافر چیپها برای رجیسترینگ.
طراحی مطلوب جهت افزایش سرعت، کارایی و ظرفیت بالاتر نسبت به RDIMM ها.
DIMM:
DIMM، مخفف عبارت Dual In-line Memory Module به معنای ماژول حافظه دو خط میباشد که نوعی حافظه کامپیوتری 64 بیتی است که شامل یک یا چند RAM هستند و روی اسلاتهای حافظه مادربرد نصب می شود. DIMM انتقال سریع داده را فراهم میکند. البته برای سرور مورد استفاده قرار نمیگیرد.
DIMM هر بیت داده را در یک سلول حافظه جداگانه ذخیره میکند. DIMM ها از یک مسیر داده 64 بیتی استفاده میکنند ، زیرا پردازندههای مورد استفاده در رایانههای شخصی دارای عرض داده 64 بیتی هستند. DIMM معمولاً در رایانههای pc ، لپ تاپ ها ، چاپگرها و سایر دستگاه ها استفاده می شود.
Unbuffered DIMM:
UDIMM نوعی تراشه حافظه است که بیشتر برای دسکتاپ و لپتاپ استفاده میشود. این نوع حافظهها از سرعت بالایی برخوردارند، همچنین تاخیر و مصرف انرژی کمی دارند اما ظرفیت ذخیره اطلاعات آنها کم است. بر خلاف DIMM از ECC برخوردارند که باعث میشود بتوان از آنها در سرور نیز استفاده کرد اما حافظه محدودی دارند.
registered DIMM :
RDIMM که گزینه بسیار بهتری برای سروراست نوعی تراشه مموری هستند که توسط رجیستر به کنترل کننده مموری متصل میشود. این کار باعث کاهش بار کنترل کننده مموری میشود. این کار ثبات و مقیاس پذیری را بهبود میدهد که البته باعث افزایش هزینه میشود. از طرفی مقداری سرعت تبادل داده را کاهش میدهد و نیازمند صرف انرژی بیشتری است. به خاطر قیمت بالاتر بیشتر در سرورها و نه در رایانه های رومیزی یا لپ تاپ استفاده می شود.
Load Reduced DIMM:
LRDIMM با استفاده از Intel Xeon E5 در پلتفرمها پشتیبانی میشوند. مثل RDIMM در اغلب در سرورها استفاده میشوند. آنها در یک ماژول حافظه Printed Circuit Board ساخته شدهاند که با همان سوکتهای حافظه سرور متناسب هستند و از همان نوع تراشه های DRAM استفاده می کنند.
در حالی که RDIMM مستقیماً به باس(درگاه) حافظه متصل میشوند که به کنترل کنندههای مموری در Xeon E5 متصل هستند، LRDIMM ها یک تراشه بافر حافظه خاص را به باس اضافه میکنند که روی هر ماژول چسبانده شده است. هنگامی که یک سرور با RDIMM پیکربندی میشود، باس حافظه در حالت موازی عمل میکند و تمام DRAM ها توسط کنترل کننده حافظه پردازنده کنترل می شوند. هرچه بیشتر و بیشتر DRAM ها بر روی RDIMM ساخته میشوند ، بارگیری الکتریکی ماژول حافظه افزایش می یابد (این موارد با عنوان Ranks شناخته می شوند – ماژول های حافظه به صورت Single Rank ، Dual Rank و Quad Rank ارائه می شوند). با نصب بیشتر Ranks در یک کانال حافظه ، سرعت حافظه کاهش می یابد و یا استفاده از سوکتهای حافظه اضافی محدود میشود.
RDIMM در مقایسه با LRDIMM کم هزینه و کم مصرف خواهد بود. اگر ظرفیت حافظه سیستم مسئله مهمی نباشد، آنها میتوانند به بالاترین سرعت نیز برسند.
LRDIMM ظرفیت حافظه DRAM بالاتری را ارائه میدهد. آنها ممکن است بتوانند از Rank های بیشتری پشتیبانی کنند زیرا بیتهای داده در بافر دادهها، بافر میشوند. از آنجایی که 10 بافر داده به LRDIMM اضافه میشود، هزینه بیشتری لازم است. همچنین طراحی LRDIMM کمی پیچیدهتر است. بنابراین اینها در مقایسه با RDIMM ها هزینه بالاتری دارند و به دلیل بافرهای اضافی دادهها ، دارای قدرت بیشتری دارند.
LRDIMMها نسبت به RDIMM کارایی را افزایش میدهند و اتلاف انرژی کمتری هم دارند. اساسا برای افزایش سرعت و ظرفیت طراحی شدهاند اما تاخیر بیشتری دارند و معمولا برای بیگدیتا استفاده میشوند .
HPE NVDIMM:
در صورت نیاز به افزایش عملکرد پایگاه داده و برنامه های تجزیه و تحلیل، میتوانید از حافظه پایدار HPE استفاده کنید. HPE گسترده ترین Persistent memory portfolio را به بازار ارائه میدهد.
NVDIMM مموری با دسترسی تصادفی هستند. منظور از حافظه پایدار این است که در صورت قطع برق به هر دلیلی، اطلاعات را حفظ کند. با استفاده از این نوع مموری میتوانید سطح جدیدی از عملکرد را داشته باشید، انعطاف پذیری دادهها افزایش مییابد و در مدیریت پایگاه داده به تصمیمات سریعتر تجاری دست یابید. HPE NVDIMM از نوع flash-backed DIMM هست که برای برطرف کردن اشکالات استوریجها طراحی شدهاست و در عین حال عملکرد حافظه را با دوام ذخیره سازی ارائه می دهد.
NVDIMM ها همچنین با یک محیط نرم افزاری قوی که در اطراف سرورهای HPE و برنامه های کاربردی و بارهای کاری طراحی شده اند ، تکمیل می شوند.
HPE DDR4 SmartMemory:
HPE DDR4 SmartMemory عملکرد، اطمینان و کارایی عالی را ارائه میدهد. انتخاب گسترده از راهحلهای مموری سرور، سازگاری ، ظرفیت و پهنای باند مورد نیاز را برای مدیریت بارکاری در حال گسترش با سرورهای HPE ProLiant Gen9 ، Gen10 و Gen10 Plus ، سرورهای خانواده Apollo ، سیستم های Synergy و Blade فراهم می کند.
با افزایش حجم کار و روند مراکز داده مانند مجازی سازی سرور، رایانش ابری و استفاده از برنامههای بزرگ پایگاه داده، نیاز به حافظه با ظرفیت بالاتر با زمان کار بیشتر افزایش مییابد، کیفیت و قابلیت اطمینان DRAM اهمیت بیشتری پیدا میکند. HPE SmartMemory مراحل سخت افزاری و صحیح تست های اضافی را پشت سر میگذارد که ویژگیهای extended memory performance را که فقط با سرورهای HPE Gen9 ، Gen10 و Gen10 Plus امکانپذیر است، فراهم میکند. این آزمایش گسترده تضمین می کندکه حافظه سرور HPE کاملاً با سرورهای HPE سازگار و بهینه شده است.
Intel optane Persistent memory:
یک فناوری نوظهور است که در آن رسانه های غیر فرار بر روی DIMM قرار میگیرند و بر روی گذرگاه حافظه نصب می شوند که به طور سنتی فقط برای حافظه فرار استفاده می شود.
حافظه پایدار Intel Optane دسته جدیدی را معرفی میکند که بین حافظه و استوریج قرار دارد و از طریق همگرایی حافظه و ویژگیهای محصول ذخیره سازی ، بهترین کیفیت را ارائه میدهد. حافظه ماندگار Intel Optane با ظرفیت 128 گیگابایت ، 256 گیگابایت و 512 گیگابایت در دسترس است و جایگزین بسیار بزرگتری برای DRAM است که در حال حاضر 128 گیگابایت است. با استفاده از این ردیف انعطاف پذیر جدید محصولات ، طراحان و توسعه دهندگان به ظرفیت بزرگ و حافظه مقرون به صرفه دسترسی خواهند داشت که هم انعطاف پذیر (فرار یا غیر فرار) باشد و هم به عنوان یک ردیف ذخیره سازی با عملکرد بالا عمل کند. آنها همچنین امکان استفاده از حافظه مدیریت شده را دارند که برای بهینه سازی عملکرد سیستم حیاتی است. تأخیر کم و سازگار با پهنای باند بالا ، کیفیت خدمات (QoS) و استقامت این فناوری منحصر به فرد Intel به معنای ظرفیت بیشتر و ماشین های مجازی بیشتر (VM) برای کاربران ابری و مجازی ، ظرفیت بسیار بالاتر برای پایگاه های داده در حافظه، ذخیره سازی فوق العاده سریع و حافظه ذخیره سازی بزرگتر است.
چه نوع رمی مناسب سرور شماست؟
در سرورهای اچ پی اگر بخواهیم براساس دسته بندی نسل RAM مورد نظر شما را پیدا کنیم باید به این صورت توضیح دهیم:
نسل 7 و 8 از رم های PC3 یا DDR3 پشتیبانی می کنند که فرکانس آنها می بایستی بیشتر از 14900 نباشد.نسل 9 سرورهای اچ پی از رم های PC4 و DDR4 پشتیبانی می کنند که در محدوده فرکانسی 2133 تا 2400 قرار دارند.
نسل 10 این برند نیز از رم های PC4 بهره می برند اما با این تفاوت که تا فرکانس 2666 را پشتیبانی می کنند.
با این حال اگر این اعداد و ارقام برای شما مفهومی ندارد، با ما تماس بگیرید تا بهترین گزینه را برایتان پیشنهاد دهیم.
سازگاری رم با CPU سرور
یکی دیگر از نکاتی که در خرید RAM سرور HP باید مورد توجه قرار بگیرد پشتیبانی سی پی یو سرور از باس رم میباشد. به این صورت که هر سی پی یو از باس رم مشخصی پشتیبانی میکند برای مثال سرورهای نسل دهم HPE که از پردازنده های سری Intel Xeon Scalable پشتیبانی میکنند به شرح زیر با رم های سرور از نظر باس رم همخوانی دارند.
سی پی یو های سری Intel Xeon Scalable Silver از باس رم DDR4-2400 پشتیبانی می کنند.
سی پی یو های سری Intel Xeon Scalable GOLD Series Gen 1 و Intel Xeon Scalable Platinum Series Gen 1 از باس رم DDR4-2666 پشتیبانی میکند.
سی پی یو های سری Intel Xeon Scalable GOLD Series Gen 2 و Intel Xeon Scalable Platinum Series Gen 2 از باس رم DDR4-2933 پشتیبانی میکنند.