مقالات

آموزش طراحی اتاق سرور

آموزش طراحی اتاق سرور

آموزش طراحی اتاق سرور : اتاق سرور و دیتاسنتر محل نگهداری اطلاعات مهم و حیاتی هر شرکت، سازمان و مجموعه ای می باشد.

عدم راه اندازی اتاق سرور و دیتاسنتر به شکل صحیح مساوی با از دست رفتن اطلاعات است که برای ما شرکت ها بسیار پر هزینه و گاهی غیر قابل جبران است.

این اتاق ممکن است در حال ارایه سرویس های گوناگون به خارج مجموعه نیز باشد.به عبارت بهتر، می توان اتاق سرور را قلب هر سازمان معرفی کرد.

بدین معنی که در صورتی که در اجرای اتاق سرور دقت کافی به عمل نیاوریم منجر به ضرر مالی و اتلاف زمان کاربران و کارمندان ما می گردد.

بنابراین در ساخت اتاق سرور و دیتاسنتر می بایست دقت کافی داشته باشیم و استاندارد های تدوین شده را به شکل مطلوب به اجرا در بیاوریم.

مدیریت اطلاعات دریافتی اتاق سرور، به طور پیوسته باید انجام شود. وظیفه سرور ها پردازش اطلاعات می باشد که باید به درستی و پیوسته انجام شود.

اقداماتی همچون ذخیره، انتشار و ضبط اطلاعات نیز بر عهده storage ها می باشد که باید به درستی و دقت بالا انجام شود تا خدشه ای در آن ایجاد نشود.

چرا باید اتاق سرور داشته باشیم؟

اتاق سرور به عنوان قلب شبکه سازمان تلقی می شود از این رو تامین امنیت و مقاوم سازی آن در طراحی مورد بحث و بررسی است. هر اندازه که یک سازمان در این زمینه بودجه اختصاص دهد بعدها می توان به همان اندازه از آسیب های میلیونی در امان ماند.

در ایمن سازی اتاق سرور برقراری سه اصل CONFIDENTIALITY، AVAILIBILITY و INTEGRITY بسیار بسیار حائز اهمیت است.بدین معنی که کاربر شما بتواند با کمال آرامش و بدون هیچگونه دغدغه امنیتی، در هر جایی و در هر زمانی به اطلاعات با حفظ محرمانگی و در چارچوب POLICY های تعریف شده دسترسی داشته باشد.

 

نخست باید بدانید اتاق سرور شما دارای چه قابلیتی هست، آیا دسترس پذیری ، محرمانگی و سلامت اطلاعات در فضای فناوری اطلاعات در اختیار شما وجود دارد یا خیر؟

در این مقاله شرکت داده پردازی آریا قصد دارد نکات ضروری درباره راه اندازی اتاق سرور را جز به جز ارائه کند تا اینکه بتوانید علم و دانش خود را در این موضوع بالا ببرید.

۱. محل فیزیکی و مشخصات اتاق سرور

آموزش طراحی اتاق سرور : اغلب اتاق سرور در پايين ترين طبقه درنظر گرفته می شود ولی در صورتیکه اتاق سرور از ابتدا در طبقات دیگر باشد و امکان جابجایی وجود نداشته باشد، می توان با تقويت ساختار، مقاوم سازي اتاق سرور را در برابر عوامل طبیعی از قبیل زلزله و… ایجاد کرد و اين مستلزم هزينه است. از جمله کارهایی که می توان برای مقاوم سازی اتاق سرور انجام داد، عبارت است از:

– پوشاندن سطوح با يك لايه سيمانی
– لايه اي از ماده ضد آتش Fire Tard روي لايه سيمانی كشيده می شود
– ایجاد کف و سقف کاذب جهت عبور لوله های اطفای حريق ، برق و شبكه
– عایق بودن دیوارها، سقف و درها
– عدم داشتن بدون هیچ پنجره ای در اتاق به دلایل امنیتی
– ارتفاع کف تا سقف به اندازه دو متر و هفتاد سانتی متر
– بکارگیری کف پوش کاذب از نوع آنتی استاتیک
– استفاده و بکارگیری از درب های ضد حریق و ضد سرقت

۲.تهیه سيستم تهويه و تخليه گردوخاك

با نشستن گردو خاك روی Chipset های دستگاه ها و ايجاد لايه جانبی روی آن ها ، عمل خنک سازی آن ها با مشكل رو به رو شده و خرابی زودرس را سبب می شود از اين رو استفاده از سيستم تهويه هوای اتاق سرور لازم می باشد.

۳.سيستم اطفای حريق

درمكان های مختلف اتاق سرور نظير داخل ركها ، تجهيزات برقی داخلی و … سنسورهای تشخيص حريق نصب می شود.
عدم بکارگیری کابل ها یا سیستم های خنک کننده در مکانی یکسان در سقف یا در کف

 

4.رنگ ضد حريق يا EPOXY

۵- نصب دوربين های كنترلی

نصب دوربين هاي كنترلي درون اتاق سرور بسيار مؤثر است.
دوربين ها بطور 24 ساعته اتاق سرور را مانيتور كرده و Log ها را در سرور مربوطه ذخيره میكنند.

۶- سيستم كنترل دسترسی تردد

استقرار سيستم كنترلی مناسب جهت ثبت تردد افراد و مديريت آن، افراد مجاز برای ورود به اتاق سرور بايد كارت تردد را همراه داشته باشند. همچنين ثبت اثر انگشت و وارد كردن كد مخصوص از ديگر گزينه هايی است كه می توان آن ها را فعال نمود.

 

۷- سيستم تامين روشنايي

روشنايی داخل اتاق سرور بايد به گونه ای طراحی شود تا در هنگام خروج شخص از اتاق سرور خاموش شوند و دليل آن علاوه بر صرفه جويی برق ، جلوگيری از توليد حرارت توسط آن هاست. همچنين مسيرهای كنترلی و اصلی برق در تابلو برق اتاق سرور پيشبينی می شود.

۸- سيستم خنك كننده

جهت برقراري دمای مناسب ۱۸ درجه سانتی گراد و طبق استانداردهای جدید به جهت کاهش مصرف برق ۲۳ الی ۲۵ درجه اعلام شده است بکارگیری سیستم توزیع هوا در کف اتاق قرارگیری کدام از این سیستم ها، رک ها در پیکربندی، در راهرو گرم / راهرو سرد قرار میگیرند. اگر در زیر کف قرار دارد، حداقل ارتفاع ۶۰ سانتی متر باشد و کف کاذب برای تحمل وزن رک های سرور، تجهیزات بالا برنده و متحرک طراحی شده باشد.

۹- ساختار برق شهر و برق اضطراری در آموزش طراحی اتاق سرور

كابل كشی اتاق سرور بايد مطابق استاندارد هاي كابل كشی ساخت يافته با تجهيزات باكيفيت پياده سازی شود. قسمت های مختلف جهت داشتن سيستم برق رسانی مطمئن شامل موارد زير است : تابلو برق يو پی اس ژنراتور تامين چاه ارت تابلو برق و ATS

۱۰- ساختار شبكه كامپيوتری

در اين راستا سه عامل زير مدنظر هستند : پياده سازی مدل سه لايه كابل كشی استاندارد ثابت كردن رک ها كانال های عبور

 

۱۱- سرور مناسب

سرورها ، كامپيوترهای قدرتمند با توان پردازش و ذخيره سازي بالايی هستند كه به عنوان مركز منطقي نرم افزارهای مختلف شبكه درنظر گرفته مي شوند. Data Base های مختلف نظير SQL ، Oracle و … روی اين بستر ايجاد شده و ايستگاه های كاری مرتبط با شبكه را تغذيه مي نمايند. با توجه به فضاي محدود اتاق سرور و لزوم بهينه از فضا ، استفاده از سرور هاي كشويي Rackmount پيشنهاد می شود.

اين سرور ها سرپرست شبكه را قادر خواهند ساخت تا به راحتی به آن ها دسترسی داشته و بنا به شرايط آن ها را افزايش يا كاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *