آموزش رایگان مجازی سازی
بررسی مفهوم مجازی سازی – Virtualization
آموزش رایگان مجازی سازی : تمامی کامپیوترها و سرورهای موجود از بخشهای مختلفی مانند سیستم عامل، نرم افزار، سختافزار داده های اطلاعاتی و … تشکیل شدهاند و همچنین بین این موارد گفته شده یک ارتباط دو طرفه وجود دارد.
به طور مثال؛ زمانی که مشکلی برای سخت افزار سیستم به وجود آید قطعاً سیستم عامل نیز بالا نخواهد آمد و عملاً کامپیوتر و سرور HPE غیرقابل استفاده خواهد شد.
یا به طور مثال اگر رم سرور دچار مشکل شود تمامی نرم افزارها و دادههای اطلاعاتی موجود در سرور غیر قابل استفاده خواهد شد چرا که سیستم عامل آن به هیچ عنوان بدون رم بالا نخواهد آمد. تکنولوژی مجازی سازی دقیقا برای همین موضوع ایجاد شده است.
در بحث آموزش مجازی سازی که در اصطلاح انگلیسی Virtualization نیز گفته میشود سعی شده ارتباط بین این موارد گفته شده از بین برود یعنی هیچگونه ارتباطی بین لایه های نام برده شده وجود نخواهد داشت و اگر مشکلی برای یکی از لایه ها بوجود آید هیچگونه اختلالی برای دیگر قسمت ها به وجود نخواهد آمد.
به بیانی دیگر اگر مشکلی برای یکی از بخش های سخت افزاری بوجود آید هیچ گونه اختلالی در عملکرد سیستم عامل و بخش های نرم افزاری ایجاد نخواهد شد.
مجازی سازی چیست؟
مجازی سازی ایجاد یک نسخه مجازی — و نه واقعی — از چیزی است، مانند یک سیستم عامل (OS)، یک سرور HP ، یک دستگاه ذخیره ساز HPE یا منابع شبکه.
مجازی سازی از نرم افزاری استفاده می کند که عملکرد سخت افزاری را برای ایجاد یک سیستم مجازی شبیه سازی می کند. این عمل به سازمان های فناوری اطلاعات اجازه می دهد تا چندین سیستم عامل، بیش از یک سیستم مجازی و برنامه های کاربردی مختلف را روی یک سرور واحد اجرا کنند.
مزایای مجازی سازی شامل کارایی بیشتر و صرفه جویی در مقیاس است.
مجازی سازی سیستم عامل استفاده از نرم افزاری است که به یک قطعه سخت افزار اجازه می دهد چندین تصویر سیستم عامل را همزمان اجرا کند. این فناوری دههها پیش روی پردازندههای مرکزی شروع شد و به مدیران این امکان را داد تا از هدر دادن قدرت پردازشی گران قیمت خودداری کنند.
مجازی سازی چگونه کار می کند ؟
مجازی سازی فناوری را توصیف میکند که در آن یک برنامه کاربردی، سیستم عامل مهمان یا ذخیرهسازی داده از سختافزار یا نرم افزار زیر بنایی واقعی انتزاع میشود.
یکی از کاربردهای کلیدی فناوری مجازی سازی، مجازی سازی سرور است که از یک لایه نرم افزاری – به نام هایپروایزرها منابع فیزیکی را می گیرند و آنها را جدا می کنند تا بتوانند در محیط مجازی از آنها استفاده کنند.
آنها می توانند بالای یک سیستم عامل قرار بگیرند یا می توانند مستقیماً روی سخت افزار نصب شوند. مورد دوم نحوه مجازی سازی بیشتر شرکت ها سیستم های خود است.
Xen Hypervisor یک برنامه نرم افزاری منبع باز است که مسئول مدیریت تعاملات سطح پایینی است که بین ماشین های مجازی ( VM ) و سخت افزار فیزیکی رخ می دهد.
به عبارت دیگر، هایپروایزر Xen امکان ایجاد، اجرا و مدیریت همزمان ماشین های مجازی مختلف را در یک محیط فیزیکی فراهم می کند.
با کمک هایپروایزر، سیستم عامل مهمان، که معمولاً با سخت افزار واقعی تعامل دارد، اکنون این کار را با شبیه سازی نرم افزاری آن سخت افزار انجام می دهد. اغلب، سیستم عامل مهمان نمی داند که روی سخت افزار مجازی است.
در حالی که عملکرد این سیستم مجازی با عملکرد سیستم عامل در حال اجرا بر روی سخت افزار واقعی برابر نیست، مفهوم مجازی سازی کار می کند زیرا اکثر سیستم عامل ها و برنامه های کاربردی مهمان نیازی به استفاده کامل از سخت افزار زیرین ندارند.
این امکان انعطاف پذیری، کنترل و انزوا بیشتر را با حذف وابستگی به یک پلتفرم سخت افزاری خاص فراهم می کند. در حالی که در ابتدا برای مجازی سازی سرورها در نظر گرفته شده بود، مفهوم مجازی سازی به برنامه ها، شبکه ها، داده ها و دسکتاپ ها گسترش یافته است.
فرآیند مجازی سازی مراحل ذکر شده در زیر را دنبال می کند:
۱. هایپروایزرها منابع فیزیکی را از محیط فیزیکی خود جدا می کنند.
۲. منابع برداشت شده و بر حسب نیاز از محیط فیزیکی به محیط های مجازی مختلف تقسیم می شوند.
۳. کاربران سیستم با محیط مجازی کار می کنند و محاسبات را انجام می دهند.
۴. هنگامی که محیط مجازی اجرا می شود، یک کاربر یا برنامه می تواند دستورالعملی را ارسال کند که به منابع اضافی از محیط فیزیکی نیاز دارد.
در پاسخ، هایپروایزر پیام را به سیستم فیزیکی منتقل می کند و تغییرات را ذخیره می کند. این فرآیند با سرعت تقریباً بومی انجام خواهد شد.
محیط مجازی اغلب به عنوان ماشین مهمان یا ماشین مجازی شناخته می شود. VM مانند یک فایل داده واحد عمل می کند که می تواند از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر منتقل شود و در هر دو باز شود. انتظار می رود که در هر کامپیوتری به یک شکل عمل کند.
انواع مجازی سازی + آموزش رایگان مجازی سازی
آموزش رایگان مجازی سازی : اگر تا به حال هارد دیسک خود را به پارتیشن های مختلف تقسیم کرده باشید، احتمالاً کمی در مورد مجازی سازی می دانید. پارتیشن تقسیم منطقی یک هارد دیسک برای ایجاد، در واقع، دو هارد دیسک جداگانه است.
شش حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد که مجازی سازی در آنها پیشرفت میکند:
مجازی سازی شبکه: روشی برای ترکیب منابع موجود در یک شبکه با تقسیم پهنای باند موجود به کانال هایی است که هر یک از کانال های دیگر مستقل هستند و می توانند به سرور یا دستگاه خاصی در زمان واقعی اختصاص یا تخصیص داده شوند.
ایده این است که مجازی سازی پیچیدگی واقعی شبکه را با جدا کردن آن به بخشهای قابل مدیریت پنهان میکند، درست مانند هارد دیسک پارتیشن بندی شده شما که مدیریت فایلهای شما را آسان تر میکند.
مجازی سازی ذخیره سازی: عبارت است از ادغام فضای ذخیره سازی فیزیکی از چندین دستگاه ذخیره سازی شبکه به چیزی که به نظر میرسد یک دستگاه ذخیره سازی واحد است که از یک کنسول مرکزی مدیریت میشود. مجازی سازی فضای ذخیره سازی معمولاً در شبکه های فضای ذخیره سازی استفاده می شود.
مجازی سازی سرور: پنهان کردن منابع سرور – از جمله تعداد و هویت سرورهای فیزیکی، پردازندهها و سیستمهای عامل فردی – از کاربران سرور است.
هدف این است که کاربر را از درک و مدیریت جزئیات پیچیده منابع سرور HP دور نگه دارد و در عین حال اشتراکگذاری و استفاده از منابع را افزایش دهد و ظرفیت گسترش بعدی را حفظ کند.
مجازی سازی دسکتاپ: بهجای مجازی سازی بار ایستگاه کاری است تا سرور. این به کاربر اجازه می دهد تا از راه دور به دسکتاپ دسترسی داشته باشد، معمولاً با استفاده از یک تین کلاینت روی میز. از آنجایی که ایستگاه کاری اساساً در یک سرور HP مرکز داده اجرا می شود، دسترسی به آن می تواند هم ایمن تر و هم قابل حمل باشد. مجوز سیستم عامل و همچنین زیرساخت هنوز باید در نظر گرفته شود.
مجازی سازی برنامه: به معنای انتزاع لایه برنامه از سیستم عامل است. به این ترتیب، برنامه می تواند به صورت کپسوله شده اجرا شود، بدون اینکه توسط سیستم عامل زیر آن وابسته باشد. این می تواند به یک برنامه ویندوز اجازه دهد تا در لینوکس و بالعکس اجرا شود، علاوه بر آن سطح ایزوله را اضافه می کند.
مزایای مجازی سازی + آموزش رایگان مجازی سازی
از مزایای استفاده از محیط مجازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه های پایین تر: مجازی سازی میزان سرورهای سخت افزاری لازم در یک شرکت و مرکز داده را کاهش می دهد. این امر هزینه کلی خرید و فروش سرور HPE و نگهداری مقادیر زیادی سخت افزار را کاهش می دهد.
- بازیابی آسان تر بلایا: بازیابی فاجعه در یک محیط مجازی بسیار ساده است. عکسهای فوری معمولی دادههای به روزی را ارائه میکنند و به ماشینهای مجازی اجازه میدهند بهطور عملی پشتیبانگیری و بازیابی شوند. حتی در مواقع اضطراری، یک ماشین مجازی می تواند در عرض چند دقیقه به یک مکان جدید منتقل شود.
- تست آسانتر: تست در محیط مجازی پیچیدگی کمتری دارد. حتی اگر اشتباه بزرگی مرتکب شده باشد، آزمون نیازی به توقف و بازگشت به ابتدا ندارد. می تواند به سادگی به عکس قبلی برگردد و آزمایش را ادامه دهد.
- پشتیبان گیری سریعتر: هم از سرور مجازی و هم از ماشین مجازی می توان بک آپ گرفت. عکسهای فوری خودکار در طول روز گرفته میشوند تا تضمین شود که همه دادهها بهروز هستند. علاوه بر این، ماشینهای مجازی را میتوان به راحتی بین یکدیگر جابجا کرد و به طور موثری مستقر کرد.
- بهره وری بهبود یافته است: منابع فیزیکی کمتر منجر به صرف زمان کمتر برای مدیریت و نگهداری سرورها می شود. کارهایی که ممکن است روزها یا هفته ها در یک محیط فیزیکی طول بکشد را می توان در چند دقیقه انجام داد.
این به کارکنان این امکان را می دهد که بیشتر وقت خود را صرف کارهای سازنده تری کنند، مانند افزایش درآمد و تقویت ابتکارات تجاری.
محدودیت های مجازی سازی
قبل از تبدیل به یک محیط مجازی، مهم است که هزینه های مختلف اولیه را در نظر بگیرید. سرمایه گذاری لازم در نرم افزار مجازی سازی و همچنین سخت افزاری که ممکن است برای امکان پذیر ساختن مجازی سازی مورد نیاز باشد، می تواند پر هزینه باشد. اگر زیرساخت های موجود بیش از پنج سال قدمت داشته باشد، باید بودجه تجدید اولیه در نظر گرفته شود.
خوشبختانه، بسیاری از کسب و کارها این ظرفیت را دارند که بدون صرف مقدار زیادی پول نقد، مجازی سازی را انجام دهند. علاوه بر این، هزینه ها را می توان با همکاری با یک ارائه دهنده خدمات مدیریت شده که گزینه های اجاره یا خرید ماهانه ارائه می دهد، جبران کرد.
همچنین ملاحظاتی برای صدور مجوز نرم افزار وجود دارد که باید هنگام ایجاد یک محیط مجازی در نظر گرفته شود. شرکت ها باید اطمینان حاصل کنند که درک روشنی از نحوه استفاده فروشندگان آنها از نرم افزار در یک محیط مجازی شده دارند.
این محدودیت کمتر می شود زیرا ارائه دهندگان نرم افزار بیشتری با افزایش استفاده از مجازی سازی سازگار می شوند.
تبدیل به مجازی سازی زمان می برد و ممکن است با یک منحنی یادگیری همراه باشد. پیاده سازی و کنترل یک محیط مجازی سازی شده مستلزم آن است که هر یک از کارکنان فناوری اطلاعات در زمینه مجازی سازی آموزش دیده و دارای تخصص باشند.
علاوه بر این، برخی از برنامهها وقتی وارد یک محیط مجازی میشوند، به خوبی سازگار نمیشوند. کارکنان فناوری اطلاعات باید برای رویارویی با این چالش ها آماده باشند و باید قبل از تبدیل به آنها رسیدگی کنند.
همچنین خطرات امنیتی مرتبط با مجازی سازی وجود دارد. داده ها برای موفقیت یک کسب و کار بسیار مهم هستند و بنابراین، یک هدف رایج برای حملات هستند. در هنگام استفاده از مجازی سازی، شانس تجربه نقض داده ها به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
در نهایت، در یک محیط مجازی، کاربران کنترل کارهایی را که میتوانند انجام دهند از دست میدهند، زیرا چندین لینک وجود دارد که باید برای انجام یک کار با یکدیگر همکاری کنند. اگر هر قسمتی کار نکند، کل عملیات خراب می شود.